Международно селскостопанско изложение в Париж

Международното селскостопанско изложение в Париж се провежда за 52 път. През 2015 то ще бъде в периода от 21 февруари до 1 март. Всяка година в него участват над 10 000 изложители от цял свят. Гостите, които го посещават са над 700 000. Това е едно от най-значимите световни събития в областта на животновъдството, земеделието, зеленчукопроизводството, зеления туризъм, гастрономията Министерство на земеделието и храните ще участва за пета поредна година със собствен щанд на Международното селскостопанско изложение „SIA (Salon International de l'Agriculture) 2015”, гр. Париж, Франция.

Българският щанд ще бъде открит от министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Министерството ще бъде представено с щанд, наподобяващ българският бит и култура. Гостите и посетителите на изложението ще могат да дегустират характерни за страната ни български продукти и напитки, като: приготвена на място традиционна българска баница, кисело мляко и млечни продукти, био вино, розови продукти, патешки пастети, сладка, био плодове, млечен и черен шоколад ръчна изработка с био роза дамасцена  и др. Страната ни се представя с общо 9 фирми изложителки.

В рамките на посещението министър Танева ще се срещне с министъра на земеделието, хранително – вкусовата промишленост и горите на Франция г-н Стефан Льо Фол.

Животните, животни и ... повече животни! Това е мотото на тазгодишното изложение. Тази година ще научите още повече за животните. Овце, кози, свине, крави и бикове всички ще бъдат в Pavillion 1.  коне, магарета, и понита ще бъдат в Pavillion 7.1  ; ще намерите котки и кучета в Pavillion 5.3  ; а птиците ще бъдат в Pavillion 4 ! Любителите на животни ще бъдат удовлетворени от показаното! 

Темата на изложбата тази година е "Земеделие в движение". Селското стопанство е в движение, за да се изхранваме по-добре ... целта е запазване на планетата ... и нововъведения! 

Международното селскостопанско изложение ще бъде витрина за иновации. Най-новата селскостопанска техника ще бъде изложена в Париж.